Welkom kleine Nova ! | Personal

Afgelopen week is onze nieuwe puppy Nova bij ons in huis gekomen. Ze is een kruising tussen een middenslag keeshond en een sheltie. Ondertussen is ze een aantal daagjes bij ons en ze doet het verbazingwekkend goed. In dit artikel vertel ik jullie hoe deze dagen gingen en hoe wij ons voorbereidt hebben op haar komst.

De eerste dag/avond.

We zijn nova in de middag gaan halen. We waren erg benieuwd naar hoe ze het zou doen in de auto aangezien het een rit was van zo’n anderhalf uur. In het begin vond ze het natuurlijk super spannend en kon ze niet echt lekker gaan liggen. Ik heb haar op schoot gepakt en al snel viel ze in slaap. Na zo’n drie kwartier rijden zijn we even gestopt om haar de laten plassen. De rest van de rit heeft ze op schoot liggen slapen.

Toen we uiteindelijk thuis kwamen hebben haar ook eerst even uitgelaten voordat we naar binnen zouden gaan. Toen ze bij ons naar binnen liep begon ze natuurlijk met verkennen, het is allemaal nieuw en spannend en dat zag je aan dr. Als vrij snel was ze erg op haar gemak en liep ze vrolijk rond en was ze gewend aan haar nieuwe omgeving.

De eerste nacht…

De eerste nacht was ook voor ons spannend. Nadat ze eindelijk uit zichzelf in de bench was gaan liggen konden we het deurtje nog niet sluiten of ze begon al te janken en te piepen. Ze was totaal in paniek en had binnen 5 minuten de bench helemaal vol geplast. We hebben haar nog een tijdje op haar gemak proberen te stellen maar ze wilde echt niet slapen. Natuurlijk is dat ook niet gek, bij de fokker heeft ze de laatste paar dagen bij haar ouders in een kamer geslapen, zo’n bench in dan ook wel heel anders. We hebben uiteindelijk het risico genomen en hebben haar op een dekentje op de grond laten slapen. Zodra we haar uit de bench haalde sprong ze gelijk op het dekentje en viel ze gelijk in slaap..

Ze doet het zo goed!

De rest van de dagen bestonden voor haar eigenlijk alleen maar uit eten, slapen, naar buiten en spelen. Ze slaapt zo’n 18 uur per dag, dus de overige tijd proberen we  veel maar haar te spelen en altijd bij haar te zijn. Tijdens het uitlaten ging ze na een dag al uit haarzelf zitten voor het oversteken en ze geeft nu zelfs al aan wanneer ze naar buiten moet. Ze heeft nog een paar enthousiasme plasjes binnen gedaan maar dat ik vaak gelijk na het spelen. We zijn ontzettend blij dat ze bij ons is en genieten er vol op van!

Tijdens het uitlaten is alles wat ze ziet interessant, ze wil overal snuffelen en vind alle geluidjes om haar heen super leuk. Ze reageert nergens angstig of agressief op en dat is natuurlijk super fijn. Wanneer mensen haar willen aaien of honden willen spelen reageert ze enthousiast. Tijdens het uitlaten gaat ze regelmatig zitten, gewoon om even rond te kijken.

Natuurlijk zullen er meer artikelen online komen over Nova. Als jullie nog vragen hebben kun je deze achterlaten via een reactie onder dit bericht.

Heel veel liefs,

Kelsey.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.