“Hidden Bar” Escaperoom in Maastricht. | Lifestyle

Voor iedereen die houdt van puzzels, raadsels en mysterie is een Escape-room een top activiteit. Een tijdje geleden gingen wij met vier andere vrienden naar Maastricht voor de “Hidden Bar” Escape room. Hier hadden we al verschillende dingen over gelezen op internet die ons enorm nieuwsgierig hadden gemaakt. In dit artikel vertel ik jullie alles over deze super gave escape-room en wat wij ervan vonden. Natuurlijk vertel ik jullie niet alle details, daar kom je vanzelf achter wanneer je de escape-room speelt.

Wat is een escape-room?

Een escape is (meestal) een kamer met puzzels en raadsels. Het doel is dan ook dat je als groep alle puzzels en raadsels oplost zodat je een code krijgt waarmee je de kamer kunt verlaten. Dit moet allemaal binnen een uur gebeuren want wanneer de tijd om is, heb je pech en is het jullie niet gelukt. Soms is het zo dat een escape-room meerdere kamers heeft. Hier kom je dan pas wanneer jullie bezig zijn achter. Je kunt een escaperoom natuurlijk maar één keer doen, anders weet je alle raadsels al..

De “Hidden Bar” Escape-room is Maastricht.

Wat deze escape-room anders maakt dan andere escape-rooms zijn een hele hoop dingen. Ik zal jullie het stukje van de website laten zien.

Ergens in het centrum van Maastricht bevindt zich “The Bar”, een zogenaamde “hidden bar”. Een Bar die je eerst moet vinden voordat je er iets kan drinken. Op een vooraf afgesproken plek in het centrum van Maastricht ontvang je van een voorbijganger instructies. Volg je deze instructies nauw op en zet jullie groep zich goed in om deze geocache op te lossen dan ontvang je van ons de coördinaten van The Bar, als jullie ook nog het wachtwoord weten te achterhalen dan laat de gastheer jullie  binnen en kunnen jullie wat drinken in The Bar…. Maar je hebt maar 60 minuten om The Bar te vinden en er binnen te komen. Ben je te laat…dan zal de locatie voor jullie geheim blijven…

Een droom  komt uit….opgesloten in een bar!! Eenmaal binnen in The Bar geniet je samen van een lekker  drankje en kunnen jullie even tot rust komen, maar dan opeens…BAM! De deur slaat dicht en jullie zitten opgesloten in The Bar de klok telt af en jullie hebben  60 minuten om te ontsnappen uit The Bar, samen met je team probeer je de code van het deurslot te achterhalen door je een weg te banen door de puzzels en raadsels. Maar gelukkig blijft de bar tijdens jullie zoektocht wel gewoon open voor een lekker drankje.

De bedoeling van deze escape-room is dus niet alleen om eruit te komen, je moet de bar eerst zien te vinden. Wanneer je de bar hebt gevonden begint het echte spel pas.

Afbeeldingsresultaat voor hidden bar maastricht

Onze ervaring.

Op het juiste tijdstip stonden wij op de juiste, afgesproken locatie. Midden in het centrum van Maastricht. De terrasjes zaten aardig vol en het zonnetje scheen, iedereen leek verdacht. Terwijl Wim een winkel binnenliep om pen en papier te vragen, liep er een man tegen een van ons aan en gaf mij een envelop. Hierin zaten alle raadsels om de bar te vinden. We begonnen bij de eerste en gingen zo als groep het hele lijstje af. We zijn heel Maastricht doorgelopen en toen we uiteindelijk alle antwoorden hadden verzamelt kwamen daar coördinaten uit, deze coördinaten zouden ons de locatie geven van de bar.

De bar hebben we gevonden, aan de deur gaven we het wachtwoord door en mochten we naar binnen. Na een gezellig gesprekje en even te zijn bijgekomen was de deur op slot en begon de escaperoom. Na een hoop raadsels en puzzels (Die ik natuurlijk niet met jullie ga delen.. ) hadden we een code om de deur naar buiten te openen. De cijfers waren goed, alleen de volgorde niet.

Helaas waren wij net een minuut te laat, maar we waren wel dichtbij. Na de escape-room hebben we nog een drankje gedaan en hebben we de bar verlaten.

Deze escape-room was ontzettend gaaf en super goed in elkaar gezet. Zeker het proberen waard als je ervan houdt of toevallig toch in Maastricht bent! Mocht een van jullie nog zo’n escape-room kennen, laat het me dan vooral weten in een reactie onder dit artikel!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden en laat het me ook zeker weten als jullie deze escape-room ook hebben gedaan !

Liefs,

Kelsey.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.