Verschillende soorten foundations. | Beauty

 

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten foundation op de markt en hierdoor is het niet altijd even makkelijk om de juiste foundation voor jou huid te vinden. De een houdt misschien meer van een volledige dekking, waar de ander juist houdt van een natuurlijke finish. In dit artikel vertel ik jullie alles over alle verschillende soorten foundation en de werking ervan.

BB-Cream.

Een BB-cream zal onder vele van jullie al een bekende term zijn. Een BB-cream is een natuurlijke foundation die vaak is gemixt met een verzorging. Hierdoor geeft deze foundation dus een licht dekkende en natuurlijke finish. Sommige BB-creams bevatten ook SPF, dit zorgt ervoor dat het product je huid beschermt tegen de zon. De foundation is perfect voor diegene met een egale huid en weinig oneffenheden.

Afbeeldingsresultaat voor bb creamAfbeeldingsresultaat voor bb creamAfbeeldingsresultaat voor bb cream

___________________________________________________________________________________

CC-Cream.

Een CC-cream is net even anders dan een BB-cream. Een CC-cream bevat vaak een Color Corrector, oftewel een neutraliserende kleur om je huid op die manier nog beter te egaliseren. Een van die neutraliserende kleuren kan groen zijn, groen neutraliseert namelijk de kleur rood. Deze foundations hebben dus vaak een gekleurde ondertoon. Een CC-cream kun je ook gebruiken als basis onder een andere foundation.

Afbeeldingsresultaat voor cc creamAfbeeldingsresultaat voor cc cream

___________________________________________________________________________________

Face & Body foundation.

Een face en body foundation noemt zijn werking eigenlijk al in de naam. Deze foundation is speciaal gemaakt voor zowel je gezicht als je lichaam. Deze foundation is vaak erg vloeibaar en licht zodat hij makkelijk te verdelen is en heeft vaak een lichte tot medium dekking. Een face & body foundation is erg fijn als je bijvoorbeeld ook je hals en decollete wil egaliseren maar kan zelfs op je armen en benen worden gebruikt.

Afbeeldingsresultaat voor face & body foundationsAfbeeldingsresultaat voor face & body foundations

___________________________________________________________________________________

Vloeibare foundation.

De vloeibare foundation is denk ik de meeste bekende foundation. Deze foundation is er in allerlei varianten, van extreem dekkend tot heel natuurlijk en van een matte finish tot een finish met een glansje. Deze foundation komt vaak in een glazen flacon of in een tube en is makkelijk in gebruik. Een vloeibare foundation brengt makkelijk aan en zorgt voor een mooie en egale huid. De vloeibare foundation is ook onderling goed te mengen om zo jou perfecte kleur te vinden. De makkelijkste manier om een vloeibare foundation aan te brengen is met een sponsje of een penseel.

Gerelateerde afbeelding

___________________________________________________________________________________

Creme foundation.

De creme foundation is de meeste dekkende foundation. Deze zie je vaak in een potje of stick en is het makkelijkst aan te brengen met een sponsje of penseel. Een creme foundation is een stuk dikker dan een vloeibare foundation en daardoor ook dekkender en ooit moeilijker te verdelen.

Afbeeldingsresultaat voor creme foundationGerelateerde afbeeldingAfbeeldingsresultaat voor stick foundation

___________________________________________________________________________________

Poeder foundation.

De poeder foundation is de meest natuurlijke variant van alle foundations. De dekking van de meeste poeders is vaak niet heel aanwezig maar voor een natuurlijke finish is deze foundation perfect. Hij brengt makkelijk aan met een groot, compact penseel (bijvoorbeeld een kabuki) of met een powderpuff.

Afbeeldingsresultaat voor powder foundationGerelateerde afbeeldingAfbeeldingsresultaat voor powder foundation

___________________________________________________________________________________

Dit zijn zo ongeveer alle meest voorkomende foundations die er te krijgen zijn, ik hoop natuurlijk dat jullie er iets aan hebben gehad.

Welke variant is jullie favoriet?

Liefssss,

Kelsey.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.