Wat maakt een bruidsmake-up bijzonder? | Beauty

Je bruiloft is natuurlijk een van de belangrijkste dagen uit je leven en daar komt een hoop bij kijken. Je moet een locatie zoeken, een fotograaf en kapster regelen en dan natuurlijk ook nog een jurk. De make-up is voor de meeste ook een belangrijk onderdeel en daar ben ik voor! Ik heb me de afgelopen jaren weten te specialiseren in bruidsmake-up en in dit artikel vertel ik jullie alles over wat een bruidsmake-up zo bijzonder maakt.

Er wordt vaak gezegd “Alles waar bruid voor staat is duur.” en dat klopt maar dit is natuurlijk niet voor niets. Een goede visagiste, fotograaf of kapster baseert zijn of haar prijzen op verschillende punten: De tijd die erin zit, producten die ze gebruiken, eventuele reiskosten etc.  Het is dan ook niet raar om te vragen waar iemand zijn of haar prijs op is gebaseerd.

Let op: Alles in dit artikel is gebaseerd op wat ik in mijn salon doe. Het is natuurlijk per salon en visagiste verschillend.

Wat houdt een bruidsmake-up in?

Natuurlijk zit er een groot verschil tussen een bruidsmake-up en een gewone make-up. Voor een bruidsmake-up gebruik ik bijvoorbeeld andere producten en er wordt veel meer tijd aan de make-up besteed. Ook bied ik alle bruiden aan dat ze altijd contact met mij op mogen nemen op de dag van de bruiloft. Ik zorg er namelijk voor dat ik die hele dag beschikbaar ben voor als er iets is. Als er dus iets is met de make-up, sta ik voor je klaar. Dit is een service die ik mijn klanten aanbiedt zodat zij zich nergens zorgen over hoeven te maken als het om de make-up gaat. Dit is bij een normale make-up natuurlijk niet zo.

In mijn salon bestaat een bruidsmake-up uit de volgende onderdelen:

  • Een proefsessie.

Tijdens de proefsessie kijk ik samen met de bruid wat ze wil en wat goed bij haar past. Ik probeer altijd twee looks zodat de bruid ze kan vergelijken. We gaan net zo lang door tijdens de proefsessie tot de bruid 100% tevreden is met de make-up. Dit is ook om jou als bruid wat meer zekerheid te geven over je make-up en zodat je je daar niet meer druk over hoeft te maken.

  • De bruidsmake-up op locatie.

Het aller belangrijkst is natuurlijk de make-up op de grote dag zelf. Ik spreek samen met de bruid af hoelaat ik bij haar aanwezig ben en natuurlijk bespreken we hoe lang het zal gaan duren. Zo weet jij als bruid dit van te voren en kun je hier rekening mee houden in je planning. Op de dag zelf ben ik (zoals ik net ook al zei) de hele dag beschikbaar voor de bruid. Als er dus iets is, sta ik voor je klaar.

  • Een gratis lipproduct.

Het lipproduct is het enige onderdeel van de make-up waarvan ik helaas niet kan garanderen dat dit de hele dag perfect blijft zitten. Daarom krijgt iedere bruid er van mij een lipproduct bij. Zo kunnen ze deze zelf gedurende de dag bijwerken.

  • Mogelijkheden om bij te boeken.

Naast de bruidsmake-up zijn er natuurlijk ook extra dingen die bijgeboekt kunnen worden. Zo is het mogelijk om op de dag zelf meerdere dames op te laten maken en zij kunnen er zelfs voor kiezen of zij van te voren ook een proefmake-up zouden willen. Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld nepwimpers toe te voegen aan je make-up en als je nog twijfelt over je make-up kun je zelfs een extra proefsessie bijboeken. Dit is niet bij de prijs inbegrepen en die keuze is dus ook aan de bruid, zo kan alles aan haar wensen worden aangepast.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een visagiste of salon?

Een bruidsmake-up is niet hetzelfde als een gewone make-up want er zijn een aantal dingen waar de visagiste rekening mee moet houden. Bij het kiezen van een visagiste of salon voor je bruidsmake-up is natuurlijk fijn om te weten of hij/zij vaker bruidsmake-up heeft gedaan. Je kunt via de website of social media zoeken naar foto’s zodat je een beetje weet wat zijn/haar stijl is. Kies dan ook voor iemand waar jij je fijn bij voelt en iemand die jij ook echt vertrouwd. Het is tenslotte een belangrijke dag waar jij er mooist uit wil zien. Ook is het natuurlijk fijn om iemand te hebben die dicht bij jou of je trouwlocatie woont. Als er dan iets is met de make-up, kan diegene altijd snel langskomen om het op te lossen. (vraag wel even na of dit mogelijk is.)

Wat kun je van mij verwachten?

Wanneer je ervoor kiest om mij jou bruidsmake-up te laten doen zijn er een aantal dingen die je als bruid van mij kunt verwachten.

  • Een prachtige make-up die de hele dag mooi blijft.

Mijn taak is niet alleen het aanbrengen van een mooie make-up, ook is het belangrijk dat die make-up de hele dag mooi blijft zitten. Ik als visagiste wil niet dat jij je tijdens jou grote dag druk moet maken over of je make-up nog wel mooi zit. Als je moet huilen, huil dan. Ik zorg ervoor dat de make-up er zo goed opzit dat jij gewoon kunt doen wat je wil doen. Huilen hoort nou eenmaal bij zo’n mooie dag en daar moet je make-up gewoon tegen kunnen.

  • Een gratis lipproduct om deze zelf bij te werken.

Het product op de lippen is het enige waar ik helaas geen garantie over kan geven maar dat wil niet zeggen dat hier geen oplossing voor is. Tijdens de proefmake-up kiezen we samen het perfecte lipproduct voor jou grote dag. Deze krijg je van mij op de dag zelf, zo kun je deze bijwerken wanneer dit nodig is.

  • De mogelijkheid om mij ten alle tijden te bereiken.

Mocht er op de dag van de bruiloft toch iets zijn met je make-up kun je mij de hele dag telefonisch bereiken. Ook wanneer je vragen hebt of even iets wil laten weten mag je mij gewoon bellen. Ik probeer je dan via de telefoon te helpen met wat je eventueel kunt doen en als dat niet werkt kom ik naar de locatie toe om het op te lossen.

  • Een make-up op locatie op de dag zelf.

De make-up op de dag zelf is natuurlijk altijd op de locatie naar jou keuze. Binnen een bepaalde straal is dit gratis, daarbuiten betaal je een kleine reiskosten vergoeding. Zo hoef jij s’morgens niet weg en kun je lekker thuis (of bijvoorbeeld bij je ouders.) genieten van alles.

Zoals je ziet zijn er dus best wel wat dingen die erbij komen kijken als het gaat om de bruidsmake-up. Een bruidsmake-up kost je inderdaad meer dan een normale make-up en nu weet je wat de redenen hiervoor zijn. Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad en dat het nu allemaal wat duidelijker is. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan hieronder.

Liefs,

Kelsey

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.