Woontrends 2018 | Lifestyle

Bron afbeelding: Pinterest.

In dit artikel wil ik het met jullie hebben over de woontrends van 2018. Mijn interesse voor interieur begint steeds meer te groeien en daarom leek het me leuk om deze trends met jullie te delen. Vergeet niet een reactie achter te laten onder dit artikel met wat jou favoriete woontrend van dit jaar is.

Contrast.

Bron afbeelding: Pinterest.

Iets wat echt nieuw is in de wereld van interieur is het contrast. In 2017 zagen we voornamelijk zachte bruintinten terwijl dit jaar juist meer kleur terugkomt. De bruintinten verdwijnen niet maar dat komt vooral terug met contrasterende kleuren. Neem bijvoorbeeld bruine accesoires tegen een blauwe muur of zwarte accessoires tegen een zacht roze kleur.

Warmte met koele tinten.

Bron afbeelding: Pinterest.

Wat we dit jaar ook veel gaan zien is de combinatie tussen warme en koele tinten. Denk hierbij dus opnieuw aan bruin in combinatie met blauw. Eerder werd dit juist gezien als iets dat niet kon, de uitstraling zou dan druk zijn en niet bij elkaar passen. In 2018 kan dat juist wel en is het iets dat je steeds meer gaat zien.

Grof hout.

Bron afbeelding: Pinterest.

Dit is een van mijn persoonlijke favoriete en ik denk dat dit al een langere tijd veel te zien is. Vooral in woonkamers en keukens zal dit veel te zien zijn. Ik vind hout veel warmte geven aan een woning maar het moet niet te veel worden omdat het dan te druk kan zijn. Wij hebben thuis ook een aantal houten elementen, ik hou er wel van.

Industrieel.

Bron afbeelding: Pinterest.

Deze trend zal ondertussen bij de meeste van jullie wel bekend zijn. Vaak wordt er met industrieel bedoeld de combinatie van staal met bijvoorbeeld hout. Staal is een element dat je veel ziet in een industrieel interieur. Deze stijl is makkelijk te combineren met andere stijlen. Wat ik persoonlijk heel gaaf vind zijn stale schuifdeuren, dit geeft een hele stoere maar toch warme uitstraling aan een woning.

Geometrische vormen.

Bron afbeelding: Pinterest.

Deze trend is al een aantal maanden erg populair in het interieur. Bij deze trend gaat het voornamelijk over vormen zoals vierkant, rond, rechthoekig en driehoekig. Deze vormen zie je veel in de accessoires en het is een makkelijke en stijlvolle manier om een saaie muur toch wat leuker te maken.

Lichte, zachte tinten.

Bron afbeelding: Pinterest.

De vorige trend waren allemaal een beetje met donkere tinten zoals het industriële maar ook de zachte tinten blijven dit jaar een trend. Natuurlijk zagen we dit vorig jaar ook al maar dit jaar is dat zeker niet minder. Wit, zacht roze, babyblauw, denk aan tinten zoals deze. De lichte tinten geven je woning een open opslag waardoor ruimtes groter lijken.

Dit waren alle trends die ik met jullie wilde bespreken. Wat is jullie favoriete trend?

Bekijk hier het artikel over mijn ultieme droomwoning: Bekijk.

Liefs, Kelsey.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.