Betekenis van beautytermen #3. | Beauty

Vandaag alweer het derde artikel van deze serie. In deze serie zal ik verschillende beautytermen met jullie bespreken. Onder anderen de woorden “crease”, “review” en “smudgen” zullen in dit deel besproken worden. Als jullie zelf nog woorden hebben waarvan jullie geen idee hebben wat het betekend, laat het me zeker weten zodat ik ze in het volgende deel kan benoemen.

Crease.

De crease is een onderdeel van je oog en wordt ookal de arcadeboog genoemd in het Nederlands. De crease is de vouw in je oog waar je oog opent en sluit, het is eigenlijk gewoon de ronding van je oog. Vaak wordt hier met oogschaduw een donkere kleur ingezet om zo meer diepte te creëren. De crease kun je herkennen door recht vooruit te kijken, de vouw die je dan ziet is de crease. Als je de crease niet kunt vinden is daar nog een andere manier voor. Je Brengt dan eyeliner aan op de bovenste wimperrand en kijkt omhoog wanneer de eyeliner nog nat is. De eyeline zal een lijntje stempelen waar je crease zit.

Review.

Review is een term die veel online gebruikt wordt. Een review is simpelweg een mening van iemand over een product of dienst. Diegene die de review schrijft of verteld laat jou weten wat hij of zij ervan vindt. Review worden vaak gebruikt op webshop om andere te overtuigen om een product te kopen.

Smudgen.

Smudgen wordt veel gebruikt bij de oogmake-up. Smudgen betekend dat je een harde lijn zachter maakt. Bijvoorbeeld met oogpotlood, De lijn je hebt gezet vervaag je met een klein penseel zodat de harde lijn een schaduw wordt. Dit geeft een zachter effect.

On Fleek.

On fleek is een term die het afgelopen jaar erg populair is geweest. Daarmee werd bedoeld dat iets er super mooi of goed uitziet. “Eyebrows on fleek” Wanneer dit tegen je wordt gezegd, vind diegene dus dat je mooie wenkbrauwen hebt.

Mua/MuaH.

Mua staat voor Make-up Artist en MuaH staat voor Make-up And Hair. Deze termen worden veel gebruikt door fotografen en modellen. Veel meer kan ik hier eigenlijk niet echt over zeggen, haha.

Multimasking.

Ook multimasking is een term de het afgelopen jaar veel voorbij kwam. Multimasking houdt in dat je verschillende type gezichtsmaskertjes aanbrengt op je gezicht. Dit is ontstaan doordat veel mensen natuurlijk gemengde huiden hebben. Bijvoorbeeld droog op de wangen en vet op de T-zone. Zo kun je verschillende types maskertjes gebruiken voor de juiste delen van je gezicht.

Overline.

Overlinen wordt veel gedaan bij de lippen maar stiekem toch ook bij de wenkbrauwen. Dit houdt in dat bijvoorbeeld de lippen iets worden over lijnt.  Dit kan ervoor zorgen dat je lippen voller lijken maar het kan ook totaal mislukken. Wanneer er te enthousiast overlined wordt gaat dit er heel onnatuurlijk en lelijk uitzien.

Tightline.

Tightlinen zou het tegenovergestelde kunnen zijn van overlinen maar dat is het niet! Tightlinen wordt namelijk gebruikt bij de ogen. Zwart oogpotlood wordt strak tussen de bovenste wimpers gezet waarvoor de wimperlijn voller en donkerder lijkt. Hierdoor zullen je ogen een stuk sprekender lijken.

Dit waren de beautytermen van dit deel van de serie. Ik hoop dat jullie het leuk vonden en er iets aan hebben gehad natuurlijk! Zoals ik eerder al zei; als jullie nog woorden hebben waarvan jullie de betekenis niet kennen, laat het me vooral weten in een reactie.

Heel veel liefs, Kelsey.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.