Citytrips #2, Parijs, Frankrijk. | Traveling

Een tijdje terug zijn ik en mijn vriend een weekendje in Parijs en een dagje in Disneyland geweest.  Het leek ons leuk om met de auto naar Parijs te zijn. Om een uur of 5 s’nachts zijn we aangereden met een rit van +- 4,5 uur in het vooruitzicht. Onderweg zijn we een aantal keer gestopt op even onze benen te strekken. Na zo’n 5 uur rijden met pauzes kwamen we aan in Parijs. Van te voren hadden we al besloten dat we de eerste dag gelijk naar Disneyland zouden gaan dus dat hebben we gedaan. In dit artikel ga ik jullie vertellen wat we daar allemaal hebben gedaan en hoe de rest van ons weekendje was.

Rond 10:00 kwamen we aan in Disney, precies op tijd dus aangezien het park om die tijd opent. Omdat we de kaartjes niet via internet hebben gekocht moesten we dat eerst doen. Wij kozen ervoor om kaartjes te halen voor twee parken. Wij zijn begonnen in het eerste park, dit park is het nieuwst. Hier staan onze favorieten attracties. Het langst dat we hebben moeten wachten was een half uur, daarna waren alle wachtrijen 5 a 10 minuten, perfect dus. Het weer was ook prima, het was koud maar het regende niet. Na ongeveer twee uur zijn we naar het tweede park gegaan. Ook hier waren de wachttijden rond de 5 minuten. Toen het ondertussen 5 uur begon te worden zijn we nog een keer terug gegaan naar het kleine park om nog een keer in de leukste attracties te gaan.

   

Het kleine park sloot om 6 uur, het grote park om 7 uur. Eigenlijk waren we niet van plan om in Disney avondeten te eten maar voordat we bij het hotel zouden zijn was het 9 uur. Dus hebben we in Disney gegeten en zijn we daarna naar het hotel gereden.

Oh en voor alle rokers, Disneyland heeft besloten om een rookvrij park te worden. Als je wilt roken in het park kun je naar een daarvoor bedoelde plek gaan, verspreid over het park.

Eenmaal bij het hotel aangekomen bleek dat dit niet het juiste hotel was. De navigatie gaf wel aan dat dit hotel was waar we moesten zijn naar we werden doorgestuurd naar een hotel zo’n 3 kilometer verderop. Nadat we daar waren aangekomen hebben we de spullen op de kamer gezet en zijn we in het hotel nog wat gaan drinken. Na een rit van 5 uur en de hele dag in Disney te hebben gelopen waren we toch wel blij toen we in bed lagen.

De tweede dag van ons weekendje wilde we gaan winkelen. Het zou natuurlijk super zonde zijn als we dat niet zouden gaan doen. We zijn met de metro naar de Champs Elysees gegaan waar natuurlijk de mooiste winkelstraat is van Parijs. Voor deze dag hadden we niet echt een plan en besloten we om gewoon te kijken waar we uit zouden komen. Natuurlijk kon ik het niet laten om even snel bij de Sephora naar binnen te lopen maar hier was het zo druk dat we daar ook gauw weer weg waren.

Na een hele dag te hebben gewinkeld zijn we ergens in een zijstraatje van de Champs Elysees wat gaan eten en ik moet zeggen dat dat niet helemaal soepel verliep. Ik en mijn vriend spreken allebei geen woord Frans en de Franse spreken (of willen niet) geen woord Engels. Bestellen is daarom nog best wel een opgave. Nou uiteindelijk door middel van gebaren en aanwijzen is het toch gelukt. Nadat we wat hadden gegeten hebben we de metro gepakt naar de Eiffeltoren om die in de avond te zien. Ik zelf ben denk ik al een keer of 4 in Parijs geweest maar toch blijft dat een hoogtepunt. In de avond is de Eiffeltoren namelijk super mooi verlicht.

Nadat we de Eiffeltoren hadden gezien besloten we om lekker terug te gaan naar het hotel, daar nog wat te drinken en dan lekker te gaan slapen.

De derde en ook gelijk de laatste dag zijn we na het ontbijt gelijk terug naar de Eiffeltoren gegaan. Deze keer niet alleen om te kijken maar ook om vanuit de Eiffeltoren het uitzicht te bekijken.  We wilde er een beetje op tijd zijn in de hoop dat het niet zo druk zou zijn maar dat was niet helemaal het geval. Ondanks dat hebben we maar een half uurtje hoeven wachten tot we naar boven mochten.

Super grappig trouwens. In de rij zagen we iemand die erg veel op Jeroen van der Boom leek. Na een paar keer goed kijken bleek dat hij het was. Natuurlijk willen wij als die-hard fans dan wel even op de foto.

Vanaf de eerste verdieping is het uitzicht al super mooi. Hier heb je een restaurant en een tentje waar je eten kunt halen. Voor het restaurant moet je natuurlijk reserveren. Wij hadden kaartjes gekocht voor zowel de eerst als de tweede verdieping dus na een tijdje te hebben rondgelopen op de eerste verdieping zijn we ook helemaal naar boven gegaan.

  

Hier was het uitzicht natuurlijk nog veel mooier. Na zo’n 2 uur op de Eiffeltoren zijn we weer naar beneden gegaan en hebben we nog wat door de mooie straatjes van Parijs gelopen. Bij een tentje hebben we wat gegeten en gedronken (wat overigens ontzettend duur is, 7 euro voor een koffie!!) en daarna hebben we de metro terug gepakt naar het hotel.

Op de heenweg zagen we dat vlakbij ons hotel een super groot winkelcentrum lag. Nadat we hadden uitgecheckt in het hotel hebben we de auto gepakt en zijn we daar nog even langs gereden. Rond een uurtje of 5 s’avonds zijn we teruggereden naar huis met een korte stop bij de Mac Donalds. Na een rit van opnieuw +- 5 uur kwamen we thuis aan en zijn we lekker gaan slapen.

Dit was ons weekendje in Parijs. We hebben het allebei super leuk gehad en zeker genoten. Ik hoop dat jullie het artikel leuk vonden.

Heel veel liefs,

Kelsey.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.