The make-up guide #4, Ogen laten spreken met verschillende kleuren. | Beauty

Afbeeldingsresultaat voor oogmakeup

Vandaag heb ik een artikel voor jullie over hoe je je ogen kunt laten spreken met gebruik van bepaalde kleuren. Ik krijg die vraag namelijk ontzettend vaak van mijn klanten en ik denk dat vast wel meer van jullie graag zouden weten hoe het werkt. Willen jullie vaker dit soort artikelen zien? Laat het me vooral weten in een reactie. Laten we verder gaan naar het artikel want ik heb jullie genoeg te vertellen over dit onderwerp.

Ogen laten spreken. Iets wat heel veel mensen moeilijk vinden terwijl dit eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. In grove lijnen ga ik jullie uitleggen hoe het kan. Laten we even bij het begin beginnen, de kleurencirkel. Waarschijnlijk al een bekende afbeelding voor vele maar niet veel mensen weten wat ze ermee moeten.

Gerelateerde afbeeldingEen kleurencirkel is een cirkel met de primaire en secundaire kleuren. De primaire kleuren zijn rood, geel en blauw. De secundaire kleuren zijn oranje, groen en paars. Met de primaire kleuren kunnen alle anderen kleuren worden gemaakt. Neem bijvoorbeeld rood en geel, wanneer je deze mengt krijg je oranje. Bij het mengen van blauw en geel krijg je groen, etc.

 

Om een kleur meer op te laten vallen (zoals een oogkleur) gebruik je een contrasterende kleur. Een kleur die er tegenover ligt in de kleurencirkel. Dit zal ervoor zorgen dat je eigen oogkleur meer op zou vallen.  Hier even wat voorbeelden.

Bruin (Oranje) = Blauw     |     Groen = Rood     |      Blauw = Oranje

Wil je het blauwe in je ogen dus meer laten spreken, dan gebruik je oranje in je make-up. Door een contrasterende kleur naast de originele kleur te leggen, valt de originele kleur meer op. Kijk maar eens naar het voorbeeld hieronder. Rood valt bij de linker combinatie meer op dan bij de rechter combinatie.

Afbeeldingsresultaat voor rood vierkant Afbeeldingsresultaat voor groen vierkant                       Afbeeldingsresultaat voor rood vierkant Afbeeldingsresultaat voor oranje vak

Als we het over make-up hebben, spreken we niet over primaire of secundaire kleuren. Die felle kleuren zijn leuk natuurlijk, maar deze kunnen niet worden toegepast in een dagmake-up of een make-up met zachtere tinten. Dan ga je kijken naar koelen en warme tinten. Als we naar de kleurencirkel kijken is de bovenkant van de cirkel warm en de onderkant is koel. Dit geldt ook voor goud en zilver, goud is warm en zilver is koel. Hier even een voorbeeldje.

Afbeeldingsresultaat voor cool and warm eyeshadowGerelateerde afbeelding

Koelen tinten neigen eerder naar grijs, warme tinten eerder naar oranje om het zo even makkelijk te zeggen. Door naar de oogkleur te kijken kun je bepalen of een oogkleur warm of koel is. Natuurlijk heeft een oog meerdere kleuren.

Afbeeldingsresultaat voor warm and cool green

Laten we groen even als voorbeeld nemen. Groen kan namelijk zowel warm als koel zijn.

In de afbeelding kun je zien dat de linker kleur meer naar geel (een warme kleur dus) neigt en de rechter kleur meer naar blauw (wat een koele kleur is.) Zo kun je bepalen of een oogkleur warm of koel is.

Om je ogen meer te laten spreken neem je een contrasterende kleur. Bij groen met een koele ondertoon zouden warme oranje en roodtinten je ogen het beste laten opvallen. Groen valt meer op naast rood.

Natuurlijk hoef je geen rood of oranje te gebruiken je kunt ook zachtere tinten gebruiken, zoals ik eerder ookal vertelde. Bruin met een warme ondertoon bijvoorbeeld. Dit zijn bruintinten die eerder naar oranje neigen dan naar grijs. Ik zal jullie nu per oogkleur wat voorbeelden geven.

 

  • Groene ogen.

Afbeeldingsresultaat voor groene ogen

Bij warme groene ogen zou ik gaan voor een tint met een paarse ondertoon. Het paarse zal het groene meer op laten vallen en de ogen dus meer sprekend maken. Als de ogen een koelere groene tinten hebben zou ik eerder voor wat warmers zoals perzik en roze tinten.. Deze tinten zullen het blauw groene in de ogen juist meer laten spreken.

 

  • Blauwe ogen.

Gerelateerde afbeelding

Blauwe ogen zijn vaak van zichzelf al wat feller. Blauwe ogen zijn over het algemeen altijd koel. Het kan zijn dat de ogen ook bruin bevatten maar dit valt vaak minder op dan het blauwe. Om het blauwe meer te laten opvallen zou ik gaan voor warme oranje en bruine tinten. Ook koper en goud tinten staan mooi bij blauwe ogen.

  • Bruine ogen.

Afbeeldingsresultaat voor bruine ogen

De kleuren die het bij bruine ogen vaak goed doen zijn groen en blauw. Dit kunnen zachte tinten zijn maar ook een blauwe of groene eyeliner zal de ogen meer laten spreken. Als je wat meer van natuurlijke tinten houdt zullen champagne en goudtinten ook mooi staan bij deze oogkleur. Tip: er zijn ook donkergroene oogschaduw tinten die ook goud bevatten. Probeer dat eens bij bruine ogen.

  • Grijze ogen.

Gerelateerde afbeelding

Diegene die gezegend zijn met prachtige grijze ogen hebben geluk, dit komt namelijk niet vaak voor. Bij grijze ogen zou ik altijd gaan voor warme tinten. Perzik-, champagne- en kopertinten zullen mooi staan bij deze oogkleur. Mocht je toch wat willen proberen met meer kleur, ga dan voor groen. Probeer zilver en grijs te vermijden, dit zal de ogen juist minder op laten vallen.

Hopelijk is het na al deze informatie wat duidelijker geworden over hoe je je ogen kunt laten spreken door middel van kleur. Ik weet dat dit een lang artikel is maar ik wilde zeker weten dat ik alles besproken zou hebben. Mocht je na het lezen van dit artikel alsnog vragen hebben, stel ze dan in een reactie onder dit artikel.

Welke oogkleur hebben jullie en welke kleur make-up gebruik je ?

Liefs, Kelsey.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.