Gebroken make-up repareren | Beauty

Ik denk dat we het allemaal wel eens hebben meegemaakt. Je laat een make-up product vallen en breekt in duizend stukken. Je denkt dan waarschijnlijk dat er niks meer van te maken is maar in dit artikel heb ik een trucje voor jullie waardoor je ervoor kunt zorgen dat je product weer helemaal is als voorheen. De pigmentatie zal niet verloren gaan en je kunt weer vol op genieten van je make-up. Mochten jullie na dit artikel nog vragen hebben, stel ze gerust!

Ik reis veel voor mijn werk en het komt wel eens voor dat er een product stuk gaat in mijn koffer. Laatst is deze highlighter stuk gegaan toen mijn koffer opviel in de auto. Ik ga jullie stap voor stap laten zien hoe dit product weer helemaal heel maak.

Om te beginnen heb je een aantal dingen nodig om het product te repareren. Allereerst alcohol, 70% werkt het best aangezien hogere percentages te snel vervliegen. Een pincet, het maakt niet uit wat voor een pincet het is. Wattenstaafjes, dit om eventuele randjes schoon te maken naderhand. Verder zijn tissues en een palette ook handig om te gebruiken.

Laten we bij het begin beginnen. Om ervoor te zorgen dat je product weer helemaal mooi egaal wordt aan het einde neem je de pincet en maak je het product fijn. Zorg dat er weinig of zelfs geen grote stukjes meer tussen zitten.

Nadat we alle poeder in de verpakking fijn hebben gemaakt voeg je er een beetje alcohol aan toe. Ik merkte al snel dat het niet echt makkelijk was om dit in het doosje zelf te doen dus heb ik het product even op een palette gedaan. Nadat je de alcohol hebt toegevoegd merk je al snel dat het product plakkerig wordt. Ik vind het zelf het makkelijkst als ik er niet teveel alcohol aan toevoeg zodat het product een creme wordt in plaats van helemaal vloeibaar.

Nadat de alcohol goed met de poeder is gemengd kun je de substantie terugdoen in de verpakking. Doordat het een creme is zal dit vrij makkelijk gaan. Dit kun je gewoon doen met de achterkant van de pincet.

Nadat ik de highlighter terug in de verpakking heb gedaan is het tijd voor het glasstrijken. Zorg ervoor dat er geen lucht tussen het product komt tijdens het verdelen. Door de achterkant van de pincet te gebruiken ging ook dit vrij makkelijk. Nadat het product helemaal verdeeld is kun je met een tissue de highlighter platdrukken. Hierdoor zal de tissue het overtollige aan alcohol opnemen en is je highlighter eerder klaar voor gebruik.

Nadat ik de highlighter heb gladgestreken en met de tissue de overtollige alcohol heb verwijdert heb ik met de wattenstaafjes het doosje nog even schoongemaakt. Zorg ervoor dat je de highlight minstens 24 laat drogen zodat alle alcohol goed kan vervliegen. Na 24 uur is je highlighter helemaal droog en klaar voor gebruik. De pigmentatie en textuur van het product zal nog steeds hetzelfde zijn aangezien er na die tijd geen alcohol meer in je product zit. Heb je toch nog het idee dat de highlighter nat is, laat het product dan nog even wat langer staan tot deze helemaal gedroogd is.

Ik hoop dat jullie iets aan dit artikel hebben gehad. Mocht je toch nog vragen hebben, laat die dan achter in een reactie onder dit artikel.

See you next time!

Liefs, Kelsey.

Advertenties

2 gedachtes over “Gebroken make-up repareren | Beauty

    • Graag gedaan! Hopelijk heb je de tip niet vaak nodig en blijft je make-up mooi heel maar als je het een keer nodig hebt hoop ik dat je er iets aan hebt gehad!

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.