Mijn doelen voor 2018

Ondertussen is het alweer 2018, weer een jaar voorbij. Tijd voor een nieuw jaar, een nieuw begin. Natuurlijk is het nooit verkeerd om doelen te stellen voor het nieuwe jaar. Nadat je de doelen van het jaar daarvoor hebt bekeken en je beseft dat je te weinig hebt gedaan aan het behalen van die doelen. Doelen zijn er om iets te bereiken, om iets te doen wat je eerder niet gelukt is en ik hou ervan. Ieder jaar stel ik opnieuw doelen voor het nieuwe jaar, of ze nou behaald worden is nog maar de vraag. Het is niet erg als het niet lukt, maar motiveren doet het zeker. In dit artikel heb ik mijn doelen voor 2018 voor jullie op een rijtje gezet.

Een georganiseerder en minder chaotisch leven.

Afgelopen jaar is ontzettend chaotisch geweest. Hierdoor wist nooit precies waar iets lag of wat ik nog moest doen. Aankomend jaar wil ik dat zeker gaan verbeteren. Doordat ik nu bezig ben met alles opruimen en uitzoeken wil ik fris en georganiseerd het jaar beginnen. Ik kies er zelf altijd voor om voor het einde van het jaar alles uit te zoeken en op te ruimen om zo het nieuwe jaar helemaal goed te beginnen. Ik heb een artikel geschreven met een aantal punten die je gedaan moet hebben voor het einde van het jaar, klik HIER om naar dat artikel te gaan.

Mijn social media kanalen verbeteren.

Ik ben al een tijdje bezig met het verbeteren van de uitstraling van mijn social media kanalen. Voornamelijk bij Instagram vind ik het leuk als mijn foto’s mooi bij elkaar passen. Nu zit ik meer in een wit thema met lichte en witte foto’s en dat bevalt me eigenlijk wel. Als er nog iemand is met goede tips, hoor ik het graag! Om dit te bereiken heb ik ervoor gekozen om meer met mijn zakelijke account te doen. Dit account (@Makeupartistkelsey) zal ik foto’s plaatsen van klanten, facepaints en anderen dingen die met mijn werk als visagiste te maken hebben. Mijn persoonlijke account (@Kelseypetersx) zal ik meer gaan gebruiken voor persoonlijke foto’s.

Beter leren plannen.

Dit is eigenlijk een beetje hetzelfde als het eerste doel. Voor een minder chaotisch leven moet je alles natuurlijk wel goed kunnen plannen. Door alles beter te plannen denk ik zelf dat ik wat meer rust in mijn hoofd krijg. Vooruit werken en dingen niet tot het laatste moment laten liggen, daar ga ik voor in 2018. Ik ben nu ook begonnen met een bullet journal. Dit is een notitie boekje waar ik alles in bij wil gaan houden. Doelen, lijstjes, to do’s, etc. Hier zal ik binnenkort ook nog een artikel over plaatsen waarin ik alles uitleg.

Heel veel cursussen volgen.

Afgelopen jaar heb ik al heel wat cursussen gevolgd en daar wil ik aankomend jaar niet mee stoppen. Ik ben dan wel gestopt met mijn opleiding maar dat betekend niet dat ik niet meer wil leren. Specifieker, iets leren waar ik echt iets aan zou hebben. Ik wil behandelingen in mijn salon uitbreiden en verbeteren. Ook wil ik me nog meer verdiepen in het ondernemerschap en kijken of ik hier ook een cursus voor kan volgen.

Makkelijker leren opstaan.

Ik ben een avondmens, altijd al geweest. Ik kom s’morgens moeilijk mijn bed uit ook als ik wel op tijd naar bed ga. Toch merk ik wel dat als ik een keer vroeg uit bed ga dat ik veel meer doe op een dag. Het is zelfs bewezen dat de meeste mensen het meest productief zijn in de ochtend. Ik wil aankomend jaar dus proberen om eerder en makkelijker op te staan. Mijn doel is om standaard iedere ochtend voor 08:00 op te staan en om 09:00 klaar te zijn en mijn dag te beginnen. Ik heb gehoord dat je 21 dagen nodig hebt om van iets een gewoonte te maken.

Mijn bullet journal bij blijven houden.

Ik wil vanaf aankomend jaar een bullet journal bij gaan houden zoals ik eerder ookal zei.  Natuurlijk om opnieuw beter te plannen en dus georganiseerder te leven. Als jullie een artikel willen zien over mijn bullet journal, let me know! Even in het kort, een bullet journal is een soort van notitieboekje waar je alles in kunt opschrijven zoals doelen, to do lijstjes, afspraken, inkomsten en uitgaven, etc. Alles wat je dus bezighoudt schrijf je erin op. Ik ben hier nu ook mee begonnen en wil er vanaf nu echt mee aan de slag gaan.

Onze droomreis maken.

Ik en mijn vriend houden allebei super veel van reizen en hebben dan ook ontzettend veel landen die we willen bezoeken. In 2018 zijn we van plan om naar Thailand te gaan, dat is denk ik wel mijn hoofddoel van dit jaar. We willen dan zo goed als niks plannen. Een vliegticket boeken voor heen en terug en de rest van de reis gewoon kijken wat we doen. Van te voren zullen we natuurlijk wel kijken waar we precies allemaal naartoe willen maar verder laten we alles gewoon op ons afkomen. Natuurlijk komt hier ook een artikel (of een paar, haha) over online als we gaan en zijn geweest. Het doel hiervoor is natuurlijk ook om te sparen, reizen is helaas nog steeds niet gratis en voor zo’n reis heb je toch wel wat geld nodig.

Meer lezen.

Ik ben niet de aller grootste fan van lezen, ik maak er simpelweg gewoon de tijd niet voor. Zonde want ik heb nog een aantal boeken die ik graag zou willen lezen. Dit zijn voornamelijk boeken die mij inspireren en motiveren. Aankomend jaar wil ik meer tijd vrij maken voor het lezen van deze boeken, al is het maar een kwartiertje per dag. Lezen geeft rust en is super fijn om er tussen het werken door even tijd voor vrij te maken.

Dit waren de doelen die ik wil gaan behalen in 2018. Verder heb ik nog een aantal kleine doelen waar ik ook voor wil gaan aankomend jaar. Dit is onder anderen dat ik mijn blog bij blijf houden. Iedere week drie artikelen.

Wat zijn jullie doelen voor 2018? Laat het me weten in een reactie.

Liefs, Kelsey.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.