Betekenis van beautytermen #2. | Beauty

Een tijdje terug schreef ik een artikel met woorden die in de beauty-wereld veel worden gebruikt maar waarvan vele niet weten wat de betekenis is. Dat artikel is ontzettend vaak gelezen dus heb ik deze keer een deel 2 op dat artikel. Deze keer opnieuw met woorden waarvan jij misschien de betekenis niet kent. Enjoy!

1. Strobing.

Strobing is een vrij nieuwe techniek van highlighten en het verschil tussen die twee is niet groot. Bij highlighten breng je een lichtere kleur aan op de plekken die je wilt oplichten. Bij strobing breng je een glansje aan op de delen van je gezicht waar het licht als eerste valt. Dit zijn de delen die het dichts bij de zon staan, om het zo maar te zeggen. Dit zijn delen zoals op de jukbeenderen, op het voorhoofd, op de cupidoboog (het randje van je bovenlip.) en op het puntje en de brug van de neus.

2. Contouren.

Contouren is ondertussen en bekende term geworden in de beautywereld. Contouren is eigenlijk het tegenovergestelde van highlighten of strobing. Je brengt een donkerdere kleur aan op de delen waar je een schaduw aan wilt brengen, delen die je naar achter wilt brengen. Hierdoor kun je delen van je gezicht meer vorm geven.

3. Fall-out.

Fall-out hoor je vaak als iemand het over het aanbrengen van oogschaduw heeft. Fall-out houdt in dat de losse poeder die je op je oogleden aanbrengt, onder je ogen terecht komt. Je kunt dit voorkomen door transparante poeder onder je ogen aan te brengen en dit wanneer je klaar bent weer weg te vegen met een penseel. Doe je dit niet, dan krijg je strepen op je gezicht wanneer je het weg probeert te halen.

4. Sheer.

Het woordt sheer houdt in dat een product zo goed als transparant is, het kan zijn dat het wel een licht kleurtje bevat maar over het algemeen zul je daar weinig van zien. Deze term wordt veel gebruikt als het over lipproducten gaat.

5. Baking.

Opnieuw een term die te maken heeft met contouren en highlighten. Baking houdt in dat je een dikkere laag lichte poeder aanbrengt op de delen die je wilt oplichten. Dit laat je een paar minuten rusten en daarna veeg je het weg met een penseel. Ook zorgt dit ervoor dat bijvoorbeeld je concealer onder je ogen beter blijft zitten.

6. Creasing.

Creasing houdt in dat een product dat je hebt aangebracht na een tijdje in de lijntjes gaat zitten. Dit ziet er niet mooi uit en wil je dus zeker voorkomen. Dit hoor je vaak over oogschaduw en concealer. Een goede basis zal al een groot verschil moeten maken.

7. Dupes.

Dupes was een term die een tijdje terug ontzettend veel werd gebruikt. Als er gesproken wordt over een dupe gaat het over een soortgelijk product. Het kan zijn dat het een goedkopere variant is van een ander product of een product dat wel in Nederland verkrijgbaar is.

8. Draping.

Je raadt het denk ik al wel.. weer een term met als antwoord contouren. En ja, dat klopt ergens wel. Toch is dit een techniek die met blush wordt gedaan. Door verschillende tinten blush te combineren kun je een soort contour creëren. Het gaat dan om donkere en lichte tinten.

Dit waren de acht beauty-termen met natuurlijk de betekenis. Ik hoop dat er voor jullie nu wat meer duidelijk is geworden. Er zal gegarandeerd een deel drie van deze serie komen dus mocht je zelf nog termen hebben waarvan je de betekenis niet kent, let me know!

Liefs, Kelsey.

26 gedachtes over “Betekenis van beautytermen #2. | Beauty

  1. Als dochter van een schoonheidsspecialiste / nagelstyliste kan ik duizend keer de termen voorbij zien komen en horen en alsnog blijft het niet hangen. Wellicht omdat mijn interesse er niet zodanig in ligt. Ik vind het wel altijd super leuk om te lezen, hoe anderen zich hier in verdiept hebben en mij daarmee weer een stapje dichter bij de termen kan brengen . Bedankt! Haha x

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.