Make-up verwijderen zonder remover.

Make-up-verwijderen-voor-het-slapen

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je geen make-up remover hebt. Dat laatste beetje heb je gister opgemaakt of je bent het vergeten mee te nemen en je blijft plots toch ergens anders slapen. In dit artikel heb ik een aantal leuke alternatieve manieren om op zo’n momenten toch je make-up te verwijderen. Veel van de onderstaande manieren zijn met producten die je waarschijnlijk nog wel in huis hebt. Ik ben voor jullie het hele internet afgegaan om leuke tips te verzamelen en hiervan heb ik een lijstje voor jullie samengesteld.

1. Kokosolie.

Kokosolie kan voor heel veel verschillende dingen worden gebruikt, tegenwoordig hoor je vaak dat het gebruikt wordt als haarmasker of om mee te koken maar kokosolie werkt ook zeker goed om je make-up ermee af te halen. Deze olie heeft een verzorgende werking op de huid en is ook nog eens natuurlijk. Kokosolie koop je vaak in vaste vorm, als een vet. Wanneer het opgewarmd wordt (dit is vaak al als het in aanraking komt met de huid.) verandert dit in een vloeibare olie. Doe wat olie op een watteschijfje of masseer het over je oogleden in ronddraaiende bewegingen.

2. Melk (met olie)

Melk wordt al jarenlang gebruikt als beauty product. Vroeger was het zelfs zo dat de vrouwen in melk baden, de huid zou hierdoor gehydrateerd worden. Melk werkt ook prima als make-up remover door de proteïne en het vet in de melk. Het beste is dus volle melk. Wanneer je een zwaardere of waterproof make-up draagt kun je een beetje olie aan de melk toevoegen. breng dit aan met een watteschijfje.


3. Babydoekjes en babyolie.

Babyproducten zijn vaak een stuk milder dan onze make-up removers. Olie is altijd goed om je make-up mee te verwijderen maar ook babydoekjes werken prima. Het is dus zeker slim om altijd babydoekjes in je tas te hebben. Ze kunnen namelijk op nog veel meer anderen momenten goed van pas komen.

4. Bakingsoda & Honing.

Ook bakingsoda (Zuiveringszout en Natriumbicarbonaat.) is een erg populair product in de beauty wereld. Door bakingsoda met wat water te mengen kun je dit gebruiken als facewash en werkt dus prima om je make-up te verwijderen. Door de wat grove structuur in de facewash zal deze ook werken als scrub. Door aan dit mengsel wat honing toe te voegen, zal dit ook nog eens een verzorgende werking hebben.

5. Komkommer.

Komkommer is een bekend en veelgebruikt product in de beauty wereld. Vaak is het een onderdeel van gezichtsmaskers omdat het je huid kalmeert. Natuurlijk zie ook vaak dat er komkommer schijfjes op de ogen worden gelegd ter ontspanning. Door komkommer in de blender te doen kun je het ook prima gebruiken voor het verwijderen van je make-up. Doordat een komkommer veel water bevat lijkt het goedje op een toner die tegelijkertijd ook je huid kalmeert.

Dit was het artikel alweer. Ik hoop dat jullie het leuk vonden maar ik hoop vooral dat jullie er iets aan hebben gehad. Laat mij in de reacties weten of jullie wel eens een van deze technieken hebben geprobeerd of zelfs op regelmatige basis gebruiken.

Liefs, Kelsey

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.