De betekenis van beautytermen, #1 | Beauty

lkjhga.jpg

Voor in begon met bloggen en het verbreden van mij kennis in beauty kwam ik vaak woorden tegen waarvan ik geen idee had wat het nou eigenlijk betekende. In dit artikel heb ik een lijstje gemaakt van beauty-termen die voor sommige misschien onbekend zullen zijn, met de betekenis natuurlijk.

1. Blenden.

Blenden is een engels woord voor “vervagen”. Dit woord hoor je waarschijnlijk vaak voorbij komen bij foundation of oogschaduw. Bij oogschaduw bedoelen ze ermee dat je de kleuren in elkaar over laten lopen, in elkaar vervaagt dus. Dit zorgt er net als bij foundation voor dat je geen harde lijnen krijgt en dat het er natuurlijker uitziet.

2. Applicator. 

Applicator betekend in goed nederlands “een hulpmiddel om in- of uitwendig een substantie aan te brengen.” Om het makkelijker te maken voor jullie wordt hiermee bedoeld dat je dus iets gebruikt om een bepaald product aan te brengen. Bijvoorbeeld een kwast om oogschaduw aan te brengen, een sponsapplicator is hier een voorbeeld van.

3. Stash.

Stash hoor je in het engels als in het nederlands vaak als ze het hebben over hun beauty-bezittingen. Hiermee wordt dus bedoeld de “collectie” die ze hebben aan producten. Dit kan bijvoorbeeld make-up zijn, maar ook verzorgings- en haarproducten.

4. Chippen.

Dit woord wordt gebruik als we het over nagellak hebben. Als er een stukje van de nagellak af is, is de nagellak gechipt. Een lak die goed blijft zitten en dus niet chipt is dus erg fijn. Een topcoat (transparante lak) zorgt ervoor dat het chippen minder of zelfs helemaal niet gebeurd.

5. Cakey.

Als iets erg dik is aangebracht. Voornamelijk wordt dit bij foundation gezegt. Dit geeft een onnatuurlijk en slordig effect. Wordt ookwel “Pancake face” genoemd.

6. Swatchen.

Swatchen betekend ookwel het laten zien van een producten door het aan te brengen. Dit wordt vaak gedaan op de armen en/of handen. Je neemt het product dan met je vinger op en brengt dit grof aan op de plek waar je de swatch wil laten zien. Soms kan het ook direct op de plek worden aangebracht zoals bijvoorbeeld bij lipstick.

7. Moisturizer.

Een moisturizer is een creme om  je huid te hydrateren (vocht inbrengen). Dit hangt niet van je huidtype af. Je gebruikt een moisturizer na het reinigen van je huid om het vochtbalans in je huid te herstellen of een boost te geven. 

8. Haul. 

Een artikel of video waarin iemand laat zien wat hij of zij de laatste tijd heeft gekocht. Dit kan van een keer zijn maar ook van een langere tijd.

Dit waren de woorden, hebben jullie zelf nog woorden die voor jullie onbekend zijn, laat ze zeker hieronder achter. In deel twee zal ik de uitleg geven van deze woorden.

Liefs, Kelsey.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.